Personvernerklæring versjon 1, 19. juli, 2018

by CRY tar ditt personvern på alvor og vi skal behandle personopplysninger i samsvar med den til enhver tid gjeldende personvernlovgivning. Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson.

Vi skal ikke behandle personopplysninger med mindre vi har et lovlig grunnlag for det. Med behandling menes enhver operasjon eller rekke av operasjoner som gjøres med personopplysninger, enten automatisert eller ikke, f.eks. innsamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, tilpasning eller endring, gjenfinning, konsultering, bruk, utlevering ved overføring, spredning eller alle andre former for tilgjengeliggjøring, sammenstilling eller samkjøring, begrensning, sletting eller tilintetgjøring).

Behandlingen av personopplysninger er i Norge hovedsakelig regulert i personopplysningsloven, men en rekke andre lovverk som blant annet ekomloven, markedsføringsloven, bokføringsloven og regnskapsloven gir også retningslinjer for hvordan slik informasjon skal behandles.

Denne personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn, hva de brukes til, hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss, samt hva vi gjør for å beskytte personopplysningene.

Du kan finne mer informasjon om personvern og personvernrelaterte saker på nettsidene til Datatilsynet.

 

Behandlingsansvarlig

Eier, Roar Ytre-Eide, er behandlingsansvarlig og har ansvaret for at all vår behandling av personopplysninger om våre kunder er i tråd med den gjeldende personvernlovgivningen.

Våre nettsider

Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler for å forenkle din bruk av våre nettsider. Ved å besøke bycry.no samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Bruk av informasjonskapsler er en standard funksjonalitet som benyttes av de fleste nettsteder. Alle moderne nettlesere akspeterer bruken av informasjonskapsler som standard, men de gir likevel mulighet til at man kan deaktivere bruken av disse. Vi gjør videre oppmerksom på at nettsiden muligens ikke vil fungere som forventet dersom man skrur av bruken av informasjonskapsler. Ingen personopplysninger lagres i informasjonskapsler på bycry.no.

Vi bruker følgende informasjonskapsler:

  • Google Analytics (_ga, _gid, _gat)
 Dette er cookies som brukes av Google Analytics for å vite bruk og trafikk på nettstedet. Brukes for å se konvertering og for å kunne optimalisere innhold og funksjonalitet på nettstedet.
  • Google DoubleClick (r/collect, __gads, __gac) Samler data for å måle visninger og klikk på annonser og viser mårettede annonser. Utløper når du lukker nettleseren.
  • Facebook (fr, tr)
 Facebook-pikselen brukes for å måle hvor godt annonsene vi kjøper av Facebook fungerer. Utløper når du lukker nettleseren.
  • Vi bruker plattformen Shopify som er en av verdens største netthandelsplattformer (Canada). Du kan lese mer om informasjonskapsler fra deres plattform her.


Det tas forebehold om at det i noen tilfeller kan forekomme informasjonskapsler på nettstedet som ikke ligger dokumentert i listen over.

 

Statistikkverktøy

For at vi skal kunne utvikle og forbedre nettstedet vårt bruker vi verktøyet Google Analytics for å samle inn og analysere anonymisert trafikkdata. Google Analytics og Google Tag Manager er levert av Google, Inc («Google»). Google Analytics bruker informasjonskapsler. Disse brukes av Google for å analysere hvordan besøkende anvender nettsidene våre. Google kan anslå din geografiske plassering, men IP-adressen kan ikke benyttes for å identifisere deg.

Vi sender ikke over ekstrainformasjon til Google Analytics som i varetar våre ønsker om at våre brukerne må være anonyme og at ingen personlig identifiserbar informasjon sendes eller deles med dem.

Google bruker denne informasjonen for å vurdere din bruk av nettsidene våre, og lager rapporter til oss om aktiviteten på nettstedet, og for å tilby andre tjenester som benytter informasjon om aktiviteten på nettsidene våre. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter dersom det foreligger en rettslig plikt til dette, eller dersom en tredjepart behandler informasjonen på vegne av Google.

by CRY har aktivert demografidelen av Google Analytics, som gjør at vi mottar anonym og aggregert demografidata fra Google. Denne innsikten brukes til videreutvikling av nettsidene. 

Gjennom bruk av nettsidene våre, godtar du at Google behandler opplysninger om deg på den måten som er spesifisert i dette dokumentet, og at Google kan benytte disse opplysningene for det formålet som er beskrevet.

Hvis du ikke ønsker at by CRY skal samle inn anonyme data fra deg, ta kontakt med oss.

 

E-post og chat

Vi lagrer opplysninger om deg når du sender oss e-post direkte eller skriver til oss på chat. Chat blir loggført i vårt henvendelsessystem og sporer dine bevegelser før den aktiveres for å kunne gi oss litt kontekst til hva du trenger hjelp til og dermed kunne hjelpe deg kjappere. 

Vi bruker Zendesk for alle henvendelser til salg@bycry.no. Vår chat på nettsiden, er Facebook Messenger. Vi bruker informasjonen vi får fra deg via e-post og chat kun til å hjelpe deg med den gitte henvendelsen. Vi vil aldri bruke denne informasjonen utover dette gitte formålet.

Vi gjør deg oppmerksom på at henvendelser du sender direkte via e-post og chat ikke sendes kryptert. Vi oppfordrer deg derfor om ikke å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Brukerkonto til Min side

Det samles inn kundeinformasjon i forbindelse med opprettelse av brukerkonto på bycry.no. Dette er det svært få som gjør og ikke nødvendig for å gjennomføre et kjøp hos oss. 

Generelt

Hvilke opplysninger behandler vi og til hvilket formål?
Når du ønsker å inngå en avtale med oss, må vi registrere nødvendig informasjon for å levere våre produkter og tjenester til deg:


Kontaktinformasjon og kjøpshistorikk

I forbindelse med kunderegistreringer for å kunne gjøre varekjøp i BY CRY AS nettbutikk vil det måtte lagres noen personopplysninger om deg. Når du gjennomfører en handel oppbevares blant annet navn, adresse og e-postadresse. Denne informasjonen er nødvendig for å levere varene til deg via transportøren du velger, samt kontakte deg om forhold i forbindelse med din bestilling. BY CRY AS er dessuten pålagt å oppbevare denne informasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgifts håndtering og eventuell garanti/returhåndtering, slik at denne historikken ikke kan slettes.
Av sikkerhetshensyn oppbevares også ip-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen.

Kredittinformasjon

Kortnummer for betalinger oppbevares ikke av BY CRY AS utover det som er nødvendig for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering. Våre partnere for kredittkort håndtering er Paymill.com i Tyskland og PayPal.com. Får du ingen valg i nettbutikken annet en kortbetaling med PayPal, gjelder PayPal’s avtaler og prosedyrer da du blir videre sendt til PayPal’s websider for betaling. Det samme gjelder Klarna betaling. Når det gjelder VIPPS, så skjer dette manuelt ved at vi sender deg et krav i etterkant dersom du som betaler ikke allerede har sendt oss beløpet.

Informasjon knyttet til kommunikasjon med oss

Vi lagrer opplysninger gitt via din kommunikasjon med oss, som når du kontakter kundeservice eller har annen dialog med oss. Dette er for eksempel informasjon om den dialogen vi har med deg om din bruk av våre tjenester, e-poster du sender oss og problemer du rapporterer inn. Vi lagrer denne informasjonen for å kunne gi deg best mulig service når du kontakter oss ved at vi kjenner historikken i ditt kundeforhold. I tillegg kan vi tilpasse informasjon vi sender deg ut fra hvilke spørsmål du har stilt vår kundeservice: For eksempel for å gi deg tips om selvbetjeningsløsninger eller enklere måter å betale faktura på.

Preferanser og tilpasning av kundekommunikasjon

Vi lagrer ikke informasjon om hvilke produkter du er interessert i.

Vi tilpasser ikke vår kundekommunikasjon gjennom at vi bruker informasjon registrert for å sikre at du ikke får markedsføring av produkter som ikke er relevante for deg.

Dersom du samtykker til det, benytter vi også din informasjon for å tilby deg nye varer, tjenester og kundefordeler som vi tror kan være interessante for deg.

I tillegg til kundekommunikasjon via e-post, er vi aktive på plattformer som Facebook og Instagram, og vi bruker de samme opplysningene for å sikre at markedsføring via disse kanalene er relevante for deg. Dersom du velger å handle gjennom disse salgskanalene, så ender du på vår ehandelsplattform før kjøpes gjennomføres, så her gjelder det samme som ved nettkjøp.

Husk at du enkelt kan administrere dine samtykker på hvert av nyhetsbrevene du får. Du kan også ta kontakt med oss direkte på salg@bycry.no.

Bruksinformasjon

Vi lagrer informasjon om ditt bruksmønster. Dette inkluderer når du logger inn og ut av kontoen, kjøp og bestillinger, og andre klikk og navigasjon på våre plattformer. Disse opplysningene samler vi inn ved hjelp av informasjonskapsler (se vår cookiepolicy). Våre nettsider bruker informasjonskapsler (cookies) slik at du kan utføre selvbetjening og vi kan gi deg bedre service og innhold.


Utlevering av personinformasjon

I de tilfeller hvor vi bruker underleverandører som behandler personopplysninger på vegne av oss, tegner vi egne databehandleravtaler og du kan være trygg på at opplysningene dine kun blir brukt til det formålet som er avtalt med leverandøren. Foreløpig har vi ikke behov for noen av disse avtalene.

Disse applikasjonene bruker vi i Shopify:

  • Bring Shipping (håndterer informasjon mellom Bring og vår portal, GDPR compliant)
  • Mailchimp (håndterer samtykker og utsending av nyhetsbrev, GDPR compliant)
  • Orderly Print (skriver ut designet ordregrunnlag og returskjema, GDPR compliant)
  • Yopot reviews (Sender ut epost til deg med ønske om tilbakemelding på produktet, sletter informasjon løpende)
  • Zendesk (Lagrer hendvendelser fra deg om du kontakter oss via salg@bycry.no. Epostadresse sjekkes opp mot ordresystemet vårt. Informasjonen lagres ikke på tvers av systemene.)


Vi vil ellers ikke dele din kundeinformasjon med utenforstående med mindre utlevering av personopplysningene skjer:

  • Med samtykke fra den som opplysningen gjelder,
  • Med hjemmel i lov eller forskrift gitt med hjemmel i lov,
  • Etter pålegg fra en domstol eller annen myndighet, eller
  • Som ledd i betalingsinnkreving mv. hvor det foreligger saklige grunner.

 

Dine rettigheter

Informasjon (Ytterligere informasjon om hvordan vi behandler opplysninger om deg)
Innsyn (Kopi av opplysninger vi har om deg)
Retting (Rette og supplere opplysninger om deg)
Sletting (Du kan be om sletting av alle kundedata, med mindre opplysningene er nødvendige for å levere en tjeneste som du fremdeles ønsker å ha tilgang til, eller at vi er lovpålagt å oppbevare opplysningene en viss tid. Sletter du alle dine kundedata så vil også ditt kundeforhold hos oss opphøre)
Begrensning (Be om at vi begrenser bruken av dine opplysninger)
Dataportabilitet (Be om at dine opplysninger overføres til deg eller til en annen virksomhet i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format)
Innsigelse (Be om at vi ikke benytter dine opplysninger for direkte markedsføring, inkludert profilering for bruk i direkte markedsføring. Du kan også motsette deg å være gjenstand for individuelle avgjørelser av rettslig karakter som utelukkende er automatisert)

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for noen begrensninger som følger av lov. Ta kontakt med oss på salg@bycry.no, så vil vi hjelpe deg.


Henvendelser og spørsmål om personvern

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har ytterligere spørsmål, kommentarer eller trenger hjelp til å gjøre bruk av dine rettigheter. Vi vil besvare din henvendelse så snart som mulig, og senest innen én måned.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger urettmessig, har du rett til å klage til Datatilsynet. Vi håper at du først tar kontakt med oss, slik at vi kan vurdere dine innsigelser og oppklare eventuelle misforståelser.


Endringer i personvernerklæringen

Vi vil oppdatere personvernerklæringen dersom det er endringer i vår behandling av personopplysninger eller endringer i lovverket som krever en oppdatering.

Vi vil gjøre enhver endring godt synlig, men vi anbefaler på generelt grunnlag at du leser denne personvernerklæringen med jevnlige mellomrom ved besøk på våre hjemmesider. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsidene våre.